Tähän asti olen kirjoittanut koneista jotka tekevät työtä ihmisten sijasta työmaalla. Mutta on myös muut koneet jotka ovat välttämätömiä, vaikka ne eivät tekee paljon liikkumista. Yksi näistä on nosturi.

Nosturi on kone joka tänään on jo välttämätön rakennusalueilla. Se nostaa hyvin painavia kuormia ja täällä tavalla se tekee esimerkiksi rakennuksen helpoksi. On erilaisia nosturia, mutta koneen erinomainen suuri koko ja sen epätavallinen muoto on huomattava.

Nosturi on yleensä hyvin korkea. Sen tärkeä osa on sen pitkä nuoli joka on keskeytetty kaapelilla ja väkipyörällä ja se tukee raskaita kuormia.

Nykyään uuden tai käytetyn nosturin ostaminen ei ole vaikea, mutta ennen kuin ostat nosturin sinun pitää tutustua koneeseen ja sen käyttöön. Se on suuri kone ja siksi nosturin käyttäjän pitää olla erittäin huolellinen kun hän ohjailee sen.

Ihmiset käyttivät nosturit jo paljon aika ennen. Kuitenkin nykyään on erilaisia tyyppejä, esimerkiksi on ajoneuvo nosturi, tela-alustainen nosturi, rautatie nosturi, torni nosturi, satamanosturi, nopeasti koottava nosturi, apunosturi ja paljon muuta.

Mutta mikä on niiden ero? Ehkä suosittuin on tela alustainen nosturi. Se on hyvin voimakas ja kestävä kone, sitä ei vaikuttaa tuuli mutta se on hyvin raskas. Ajoneuvonosturilla on teleskooppinen nuoli ja sitä voi ohjaa radion kautta. Rautatie nosturit ovat kiinnitetyt vaunuun. Satama nosturi nostavat kuormia satamalla.

Tämä on vain hyvin lyhyt esittely nostureista, koska tietysti on mahdollista sanoa paljon enemmään niistä. Ne jotka tietävät vähän rakennusalasta tietävät myös se että kun rakennetaan jotain ilman nosturia ei ole mahdollista tehdä mitään.