Yityksen synty

On vaikea kuvittaa, että maailmanlaajuisesti tunnettu yritys, JCB, oli kerran vain pieni perheyritys. Tänään JCB on kolmas suurin maarakennuskoneiden valmistaja maailmassa. Yritys syntyi Englannissa vuonna 1945 ja sen perustaja oli JC Bamford. Se on kasvanut johtavaksi yritykseksi teollisuudessa vuosien varrella, ja nyt se on läsnä kaikessa maanosissa.

 

JCB saa mainetta maailmanlaajuisesti

 

Yritys tuli tunnetuksi jo sodan aikana. Mr. Bramford oli omavarainen mies, joka tiesi että sodan aikana ovat suotuisa olosuhteita yrityksen perustamiseen. Hän valmisti ensimmäisen JCB kuormaajan vanhaan väestönsuojan osista. Hän alkoi tehdä kaikenlaisia tuotteita ja hänen yrityksensä kehittyi nopeasti. 3 vuoden jälkeen 6 henkilöä liittyi yritykseen ja yhdessä he alkoivat kehittää JCB-n kun se on tänään, lisäämällä keltainen väri ja logon koneiden esimerkiksi JCB traktorikaivureiden päälle, ja se pian tuli yksi maailman tunnetuimmiksi yritykseksi.

Nykyään JCBn yrityskissä työskentelee yli 7000 henkilöä. Yritykselle on nyt 18 tehdasta eri puolilla maailmaa, myös yksi Intiassa joka on suurin kauhatraktoreiden tehdas Intiassa. JCB on nykyään niin suosittu, että sen nimi ja logo on yleisesti käytetty kuvaamaan rakennuskoneet. Se löytyy myös englantilaisessa Oxford sanakirjassa.


JCBn innovaatiot

JCBllä on hyvin paljon asiakkaita, ja se on jatkuvasti innovaativinen ja uudistavaa yritys. He aina tekevät jotain uutta. He valmistivat ensimmäisen JCB maansiirtoauton vuonna 1940 ja ensimmäisen JCB kaivurikuormaajan vuonna 1950. Vähän myöhemmin, vuonna 1990 yritys valmisti Skid Street Loader kuormaajan. Nykyään heidän uusin kone on JCB Dieselmax, nopeusennätyksen auto.

Yli 7000 työntekijällä, JCB on onnistunut pysymään suosittuin tuotemerkki, tekemällä luotettavia, laadukkaita koneita.