Kevät on kaunis ja aurinkoinen, monet ihmiset sanovat että se on kaunein vuodenaika, ja ehkä se on totta varsinkin Suomessa. Keväällä luonto on taas aktiivinen, ruoho kasvaa nopeasti, ja on aika miettiä sadosta.Sää on taas lämmin pitkän talven jälkeen, puutarhat ovat vihreitä, linnut laulavat, onnellisuus on palannut ja masennus on mennyt. Keväällä pitää tehdä mm. säilörehua. Säilörehu on hyvin tärkeä, koska se tekee mahdollista eläinravinnon talvella, ja siihen tarvitaan sadonkorjuulaitteet ja välineet.

Mikä säilörehu on?
Säilörehu on säilöntämenetelmää joka voi olla tehty maissista, ruohosta, vehnästä, punajuuresta ja niin edelleen. Siitä on tehty eläinravinno eläimille talvella. Keväällä, kun ruoho on tarpeeksi korkea tai jyvät eivät ole vielä raakkoja on paras aika tehdä säilörehua. Sitä voi tehdä ajosilppurilla, joka on tärkeä maatalouskone.

Ajosilppuri
Ajosilppuri on kone, jota on käytetty tekemään säilörehua ruohosta. Se tekee useita asioita: se voi olla käytetty leikkaamiseen, paloitteluun ja ruohon poistoon perävaunuun. Se on hyvin monimutkainen. Kuitenkin se toimii yksinkertaiseksi: se lähettää maissia tai muita jyviä, kuten raakaa vehnää perävaunuun leikkauksen jälkeen.

Ajosilppurin periaatteet

On olemassa erilaisia silppuria. Joskus se toimii yksin mutta joskus traktori pitää vetää sen.
Silppuri on tehokkain kun se on varustettu erilaisilla laiteilla kuten noukinlaiteella tai nokalla. Ajosilppuri poimii ruohoa ja lähettää sitä perävaunuun. Sen jälkeen, kun perävaunu on jo täynnä, sisältö päästetään siiloon, jossa käyminen tapahtuu.


Mistä löydät ajosilppurin?

Ajosilppuria voi ostaa kaikialla, mutta sen hinta voi olla korkea. Agriaffaires-in netti sivulla voit löytää kaikenlaisia käytettyjä silppuria ja muita laiteita. Voit vertailla satoja maatalouskoneiden mainoksia, osta tai myydä käytettyjä ajosilppuria, sadonkorjuulaitteiden osia ja muita koneita. Joskus kannatta katsoa netissä ja vertailla koneiden hinnat.