Trukkia

Trukkit ovat hyvin tärkeitä koneita työmaan alueella koska ne nostavat ja kantavat painavia kuormia. On kaikenlaisia rakennuskoneita jotka käytetään lavoja kantaamiseen, esimerkiksi trukki, nostotrukki, kuormalavatrukki ja niputtaja. Joskus voi olla hankala kun aika tulee koneiden ostamiseen. Ennen kuin lähdet ostamaan uuden koneen, muista mitä sen tärkein ominaisuus on: pitää muistaa kun valitat sopivat varastointilaitteet ja välineet, millainen työn luonne on. On tärkeä tietää tarkasti esimerkiksi kuinka monta lavaa on siirrettävä joka päivä ja mikä etäisyys on peitettävä koneella .

 

Nostotrukki
On olemassa kahdenlaisia nostotrukkia: työntömästötrukki ja sivusiirto trukki. Molemmilla voi kantaa lavoja trukkeihin. Nostortukkit ovat hyvin hyödyllisiä koneita käytettyjä yleensä tehtaiden alueella. Nostotrukkit ovat tehokkaita koneita, koska ne eivät rajoitu lavojen purkaamiseen. Niillä on mahdollista kantaa kuormia kuten kuormalavat tai rullat. Koneiden nostokapasiteetti on muutamaa metriä.
Nostotrukkeihin voi asentaa lisävarusteita, tällä tavalla lisäämään niiden tehokkuutta.

 

Haarukkavaunu
Haarukkavaunu on trukki käytetty kuormien kantaamiseen.
Koneen etuna on se, että se ei edellyttä erityistä lupaa: jos ajaat kuorma autoa, voit ajaa myös haarukkavaunun. Se toimii yksinkertaiseksi: haarukat nostavat kuorman muutaman sentin korkeuteen liikkumalla ilman hankausta.

 

Haarukkavaunu on käyttetty manuaalisesti,mutta kuormitukset paino on rajoitettu: se voi olla yleensä noin 800 kg. Jos tarvitset koneen joka voi kantaa hyvin raskaita kuormia, sitten sähköinen haarukkatrukki on parempi vaihtoehto. Sähköiset haarukkatrukit ovat tuottavampia: ne voi kantaa opa kaksi 2 painavia kuormia. 

 

Haarukkavaunua on hyödyllinen kone, mutta se voi käyttää vain lavojen ja kuormien lastaamiseen ja purkamiseen. Se ei voi nostaa lavoja ja varustaa niitä. Jos tarvitset koneen joka voi varustaa lavoja, nostotrukki on parempi vaihtoehto.

 

Pinoava kuormalavatrukki
Monet ihmiset ostavat pinoavan kuormalavatrukkin lavojen siirtäämiseen. Pinoava kuormalavatrukki on kone haarukkavaunun ja nostotrukkin välillä.
Se on sopiva lavojen purkaamiseen ja se voi pinota kuormia.

Pinoava kuormalavatrukki on vähän harukkavaunun näköinen koska sillä on haarukka. Se on monipuoleinen kone, mutta sen tuottavuutta voi olla rajoitettu. Kuitenkin on erilaisia tyyppijä, ja monimutkaisempia pinoava kuormalavatrukkia ovat parempia. Niiden käyttämiseen tarvitaan kuorma-operaattoreiden todistus (englanniksi D2 Rider Pallet Stackers Certificate (HSE)).

Parhaat varastointilaitteet ja -välineet

 Trukkit, haarukkavaunut, nostotrukkit ja pinoavat kuormalavatrukkit ovat välttämättömiä tehtaiden ja varastojen alueilla, mutta ne voi olla hyvin kalliita. Kuitenkin kannatta investoida parhaan koneen lavojen purkamiseen. On tärkeä ostaa koneen tunnetuimmista tuotemerkkistä.

Jos ei ole vara niihen, käytettyjen koneiden ostaminen on myös hyvä ratkaisu. Netissä voi löytää tehokkaat koneet, esimerkiksi Machinery-Zone.fi verkkosivustolla voi ostaa varastointilaitteet ja -välineet, esimerkiksi käytettyjä nostotrukkeja, käytettyjä haarukkavaunuja, ja muita koneita kuten käytettyjä työntömastötrukkeja ja pinoava kuormalavatrukkeja.