On paljon erilaisia koneita jotka tekevät ihmisten elämää helpommaksi. Toiset nostavat raskaita kuormia, toiset kuljettavat ihmisiä ja toiset taas tekevät mahdollista koneiden toiminta. Koneet jotka toimivat sähköllä eivät toimii ilman generaattoria. On ymmärrettävä että tämä kone on erittäin tärkeä. Mutta tietävätkö ihmiset mikä generaattori on ja miten se toimii? Tämä blogi kertoo koneista ja minusta siksi on välttämätöntä puhua vähän myös generaattorista.

Generattori on kone joka tuottaa sähköä. Ilman sähköä koneet eivät toimii. Generattoria on myös hyvin hyödyllinen esimerkiksi taloissa kun ei ole sähköä myrskyn tai toisen syyn takia. Generaattorin avulla on helppoa tuotta sähköä missä vaan.

Kuin sanoin, generattori on hyvin tärkeä koneiden maailmassa, mutta ei vain siellä. Se on käytetty kaikialla maailmassa: Montrealin kaupungin vedenpuhdistamossa toimitetaan sähköä generaattorin avulla, ja syrjäisillä alueilla jossa ei ole sähköisiä palveluja se on myös välttämätön.

Ennen kuin generaattori oli luottu, oli paljon vaikeampi saada koneet toimimaan. Generaattoria luotiin XIX vuosisadan lopussa, kun vuonna 1788 James Watt keksi keskipakovoiman kuvernöörin. Ennen kuin sähkö generattori tuli hyvin hyödylliseksi paljon aika kului. Vuonna 1851, Leon Foucault löysi ”Eddy virtauksia”, joka oli käytetty vanhempien autojen nopeusmittarilla.

Mutta miten generaatori toimii? Se toimii yksinkertaiseksi: se toimii polttoaineilla, polttomoottorin avulla. Se on yleensä iso ja painava kone, mutta se voi olla myös pienempi. Generaattorin ainoa huono puoli on se että se tuottaa CO2 ja CO, joka voi olla hyvin vaarallinen. CO2 ja CO ovat myrkyllisiä kaasuja. Kuitenkin jos generaatorit pidetään ulkona ei ole mitään hätä.

Ihmiset tarvitsevat yleensä generaatorit ja siksi on helppoa löytää ne kaikialla. Kun ostat generaattoria, pitää katsoa ensin parhaiden yrityksien tarjoukset. Johtava generaattorin tuotemerkki on epäilemättä Caterpillar, ja Caterpillarin generaattorit ovat hyvin tehokkaita. Muut tehokkat generaattorit ovat Olympian generaattorit ja Multiquip generaattorit. Jos olet kinnostunut generaattorien hinnoista voit katsoa netissä ja vertailla niiden hinnat.